Muhteşem Performansıyla Zerrin Tekindor ”Toz ” ile Sahnede

Pandemi nedeni ile tiyatrolardan uzak kalmamızın hemen ardından, tiyatroya yeniden soluk getiren ”Toz” İKSV tarafından gerçekleştirilen 25.İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yaptı.

Yönetmenliğini Hira Tekindor’un, yapımını ID İletişimin yani Ayşe Barım’ın üstlendiği, Murat Yazıcıoğlu’nun yeni oyunu ”Toz” Zerrin Tekindor’un performansı ile yıl boyunca gösterimde olacak.

Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan ile tanıştığımızda, O çocukluğundan bugüne uzanan bir hikayeye çoktan dalıp gitmiş olacak.

Tek kişilik performansı ile birçok karaktere hayat veren Zerrin Tekindor’un oyunculuğuna ne söylesek az kalır. Daha öncede ” Kim korkar hain kurttan, Arzu tramvayı” gibi birçok oyunla karşımıza çıkan Tekindor, Toz oyunu ile bir karakterden diğerine geçiş yaparken duygusal anlar havada uçuşuyor.

Oyunda; Handan’ın ve O’nun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin öyküsü 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor.Kadına şiddet ve kadın hayatının sıkışmışlığını geçmişten günümüze artarak devam ettiğine vurgu yapan oyun, erkek şiddetini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Hüzünlendiren ve zaman zaman gözyaşlarınızı tutamayacağınız,düşündüren,gülümseten mükemmel bir 65 dakika sizleri bekliyor. Mutlaka seyredin, kaçırmayın.

Yazı: Nurcan Karaçam

Fotoğraflar: Banu Kaplancalı

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.