RAFTAKİLER

Deneyimli editör ve metin yazarı Şebnem Soral Tamer’in ilk romanı raflarda yerini aldı. Gece Denizi’nin başkahramanı Servi,malum vakti beklemektense kendi isteğiyle bu dünyadan ayrılmadan önce kaleminden ”defterine”dökülenlerle,dinlediği ve ruhu bile duymadan bir parçası olduğu onca alıntıya,mite,masala karışan kendi masalını anlatıyor.Şebnem Soral Tamer’in hem zengin hem akıcı diliyle Gece Denizi okurlarına sürükleyici bir edebiyat deneyimi sunuyor.

Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor,Mert’in ayakkabılarının hayacanlı küçük kaçamağıyla çocukları çok eğlendirecek. Meryem Ermeydan’ın yazdığı ,Eren Caner Polat’ın resimlediği Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor, raflarda yerini aldı.

Anne Frank ve Primo Levi sevgisine eşlik edecek,uluslararası bir hayatta kalma mücadelesi: Oysa Gökyüzü Muhteşemdi!

Litvanya’nın işgalinden sonra Sovyetler tarafından ailesiyle birlikte Sibirya’ya sürülen Dalia Grinkeviciute’nin kaleme aldığı hatıralarından kitaplaştırılan Oysa Gökyüzü Muhteşemdi,sürgünde geçen bir çocukluğu sarsıcı hikayesini okurlara ilk ağızdan sunuyor.

Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital kitabının yazarı,ödüllü Fransız ekonomist ve akademisyen Thomas Piketty’nin Eşitsizlikler Ekonomisi adlı kitabı okuyucu ile buluştu.

Avrupa Ekonomi Birliği Yrjö Jahnsson ve Financial Times& McKinsey iş dünyası kitabı ödülü ekonomist Thomas Piketty, Eşitsizlikler Ekonomisi’nde, siyasal çatışmanın tam ortasında yer alan eşitsizlik ve yeniden dağıtım sorusuna derinlemesine bir bakış sunuyor.Epsilon’un yayımladığı Eşitsizlikler Ekonomisi’ni dilimize Cihan Özpınar çevirdi.

Eşitsizliğin temelinde sermayenin belirli birkaç elde toplanması mı yatıyor? Vergilendirme ve sermayenin yeniden dağıtımı eşitsizliğin önüne geçebilir mi? Eşitsizlik sermayenin aile düzeyinde nesilden nesle aktarılmasından mı kaynaklanıyor?

Bu ve bunlar gibi sorulara, en yenilerinin de dahil olduğu ekonomi kuramlarıyla yanıt arayan Thomas Piketty,Eşitsizlikler Ekonomisi’nde genelgeçer pek çok fikir ve anlayışı yeniden değerelendirirken temel sorunlar üzerine yapılan tartışmalara katkıda bulunuyor.

George Washington Üniversitesi profesörü, psikiyatrist Dr.Daniel Z.Lieberman ve Georgetown Üniversitesi öğretim görevlisi Michael E.Long’un birlikte kaleme aldığı Beyin Daha Fazlasını İster,raflarda yerini aldı.Beyin Daha Fazlasını İster beyindeki tek bir kimyasalın, dopaminin, aşkı,cinselliği ve yaratıcılığı nasıl etkilediğini,insanın kaderini nasıl belirlediğini anlatıyor.Neyi niçin yaptığımızı sorgularken davranışlarımızın ardındaki kimyayı görmemizi sağlıyor.

Beyin Daha Fazlasını İster okurlara,hayatları değiştirme potansiyeli olan bir bilgi sunuyor.Kazananların neden hile yaptığını,dahilerin neden daha sık akıl hastalığına yakalandığını,neden neredeyse tüm diyetlerin başarısız olduğunu ve neden libarallerle muhafazakarların beyinlerinin farklı olduğunu içeren bir dizi olguyu açıklayan bir bileşen var.Dopamin.

Dopamin,daima daha fazlasını, daha fazla uyaranı ve daha fazla sürprizi isteyen arzunun kimyasalıdır.Bütün bunların peşindeyken onu ne duygu, ne korku,ne de ahlak durdurabilir.Dopamin her dürtümüzün; hırslı bir işinsanının başarı peşinde koşarken her şeyini feda etmesine yada mutlu bir eşin birinin yaşatacağı heyecan için her şeyi riske atmasına neden olan küçük biyolojik etkinin kaynağıdır.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.